Dynaphar Eigen producten - Juni 2019
Probactiol Duo - Juli 2019

GEWRICHTS- EN SPIERPIJNEN? DENK AAN KURKUMA!

21 juni 2019
Allergies - la désensibilisation aux allergies

Nu het mooie weer eraan komt,  gaan we weer meer aan sport doen: wandelen, fietsen, joggen, tennissen... Uw gewrichten, spieren en pezen worden dus zwaarder belast dan gewoonlijk en dat zal misschien niet lukken zonder pijn. Maar voor u naar pijnstillers en ontstekingsremmers grijpt, kunt u misschien eerst eens kurkuma proberen!

Kurkuma wordt vaak gebruikt in de Aziatische keuken, maar zijn vermogen om ontstekingen te verminderen of het gewrichtskraakbeen te beschermen is minder bekend. Toch hebben heel wat mensen last van gewrichtspijnen: senioren, sportievelingen of mensen die een bijzonder veeleisende of repetitieve fysieke arbeid verrichten. Ook andere factoren, zoals erfelijkheid, overgewicht of een eerder ongeval (breuken, trauma’s, ...) kunnen de beweeglijkheid van de gewrichten beïnvloeden.

Waarom kurkuma?

Curcumine, het belangrijkse actieve bestanddeel van kurkuma, is bijzonder waardevol omwille van zijn ontstekingsremmende en oxidatieremmende eigenschappen. Daarom wordt kurkuma op dit moment vaak met succes gebruikt tegen reumatische aandoeningen, zoals artrose, artritis, tendinitis en jicht.
Kurkuma wordt goed verdragen! De vele onderzoeken die al gevoerd werden naar curcumine bevestigen het belang en de veiligheid van dit natuurlijke alternatief. In tegenstelling tot een reeks niet-steroïdale ontstekingsremmers heeft curcumine geen enkel ongewenst effect op het hart en de nieren. Het veroorzaakt ook geen levertoxiciteit, iets wat soms wel wordt waargenomen bij hoge dosissen paracetamol. Het gebruik van curcumine kan dus het gebruik van pijnstillers en ontstekingsremmers beperken.

Kies niet om het even welke kurkuma...

Het zal niet volstaan om kurkuma aan uw gerechten toe te voegen om van de weldaden van deze duizendjarige specerij te kunnen genieten. Dit komt doordat curcumine slechts weinig door ons lichaam geresorbeerd wordt. Geef daarom de voorkeur aan bio-geoptimiseerde vormen omdat deze beter opgenomen worden in het lichaam en de efficiëntie van het product garandeert.

Meerdere klinische studies bewijzen de werking van het Dynaphar Curcuma Complex op basis van Curcuma longua, Harpagophytum procumbens en Boswellia serrata. Deze bestanddelen zorgen ervoor dat we soepel kunnen bewegen en ze verzachten eveneens de pijn.

Samenstelling ( per 2 capsules)

droogextract van Curcuma longa gestandardiseerd op 95% curcumine              200mg
droogextract van Harpagophytum gestandardiseerd op 20% harpagosiden      200mg
droogextract van Boswellia serrata gestandardiseerd op 65% boswellic zuren   150mg
vitamine C                                                                                                                                        24mg (30% ADH)
mangaan                                                                                                                                          2mg (100% ADH)
droogextract van zwarte peper gestandardiseerd op 95% piperine                         5mg
anti-klontermiddelen : magnesiumstearaat, magnesiumsilicaat, colloïdaal siliciumdioxide
samenstelling capsule : gellangom, hypromellose

Gebruiksaanwijzing

  • Startkuur : 1 capsule ‘s morgens en ‘s avonds innemen met glas water, tijdens de maaltijd. Klinische studies tonen aan dat een kuur van 3 maanden nodig is voor een optimaal resultaat.
  • Onderhoudskuur : 1 capsule per dag tijdens de maaltijd.

Eigenschappen (per bestanddeel)

Droog extract Curcuma longa, Harpagophytum procumbens et Boswellia serrata

Droog extract van Curcuma longa, d’Harpagophytum procumbens en Boswellia serrata wordt van oudsher gebruikt ter bescherming van de gewrichten. Ze verhogen de soepelheid en verminderen pijn in de gewrichten.  Hun werking is in heel wat klinische studies bewezen. Deze studies tonen een identieke werking aan als de NSAID‘s. Dit komt doordat ze de COX2-enzymes die verantwoordelijk zijn voor pijn en ontsteking blokkeren.
Na een kuur van 3 maand, tonen klinische studies een vrijwel identiek resultaat aan als bij de inname van NSAID’s en dit zonder nevenwerkingen.

Piperine

Piperine bevordert de opname van Curcumine. Om de opname van Curcumine en Piperine te garanderen is het gebruik van zuurresistente capsules noodzakelijk.  De bedoeling is Curcumine samen met Piperine in de darm vrij te stellen.  Piperine zorgt zo voor een maximale bescherming en verhoogt de opname van Curcumine aanzienlijk.
Zonder toevoeging van Piperine zou de Curcumine grotendeels geëlimineerd worden in de darmen door de glucoronyl transferase enzymes. Piperine neutraliseert de vernietigende werking van deze enzymes en zorgt voor een optimale opname van Curcumine in de darm. De opname Curcumine verhoogt hierdoor 2000 x tegenover 19.2 x onder de vorm van een phytozome en 45.9 keer in een glyceroloplossing.

Vitamine C et Mangaan

Vitamine C en Mangaan dragen bij tot de normale collageenvorming nodig voor een goede werking van het kraakbeen en het in stand houden van de botstructuur.

Voorzorgsmaatregelen

Raadpleeg uw arts of apotheker bij gelijktijdig gebruik van anticoagulantia.
Niet gebruiken in geval van maag- of darmzweer of galstenen.
Afgeraden tijdens zwangerschap of borstvoeding en bij kinderen onder 12 jaar.
Vervangt geen gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.